- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Over de sport

Het huidige twirlen is een showsport waarin gewerkt wordt met de baton tijdens gymnastiek- en dansoefeningen op ritmische muziek. Dit gebeurt zowel in teams als solistisch. Naast behendigheid met de baton zijn lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en artistieke expressie belangrijke elementen. Twirling wordt vaak verward met majorette maar is een andere sport: twirling is ontstaan uit majorette.

Het Juffrouw Toos team tijdens de wedstrijd in Pijnacker op 3 november 2013

De sport vindt haar oorsprong op de Samoa-eilanden en is ontwikkeld uit 'n vechtsport, waarbij men ingewikkelde bewegingen maakte met stokken die men batons noemde. Eén en ander werd verder ontwikkeld en ging steeds meer de sportieve kant op. Doordat het twirlen ingevoerd werd bij de leider van een "Marchingband", die met zijn dirigeerstok enkele twirls uitvoerde, ontstond de majorette, waaruit later het huidige twirlen ontstond.

Kijk maar eens door de foto's die wij regelmatig publiceren van wedstrijden en trainingen, en je ziet hoeveel plezier onze leden in hun sport hebben!

Wanneer trainen wij?  •  Wil je lid worden?  •  Sponsor of donateur worden?  •  Meer over twirlingSabine Zondag, Pijnacker