Surprise hervat voorzichtig de trainingen "Corona-proof"

Gepubliceerd op woensdag 29 april 2020

Vorige week maakte het kabinet bekend dat de regels omtrent buiten sporten voor de jeugd worden versoepeld. Het bestuur en de trainsters van Twirlteam Surprise zijn hiermee meteen aan de slag gegaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor onze tak van sport. En het is gelukt! Mede dankzij de hulp en flexibiliteit van DSVP kunnen we vanaf deze week weer voorzichtig de training voor leden tot en met 18 jaar hervatten.

Aangepast trainen

Dat het geen normale training in oude stijl gaat worden, zal voor niemand een verrassing zijn. De trainingen worden gehouden onder de strenge corona-regels van de regering. Daardoor ook zijn de trainingen alleen nog maar open voor sporters tot en met 18 jaar. De regering heeft voor sporters ouder dan 18 nog geen versoepeling van de regels omtrent sporten aangekondigd. Ook wordt er alleen nog op de vrijdag getraind. Voor de woensdag zoeken we nog naar een passende oplossing. 

En tenslotte, we zullen buiten gaan trainen! Dat is voor onze sport, een typische binnensport, echt iets unieks. We zullen daarbij sterk afhankelijk zijn van het weer, en bij slecht weer de training afgelasten. Want "in tegenstelling tot bijvoorbeeld voetbal en hockey kun je bij regen echt niet twirlen", aldus Marlies, voorzitter van Surprise. "We willen geen gevaarlijke situaties! We zullen iedere trainingsdag tijdig met de leden communiceren of de training door kan gaan, of niet". Deze communicatie zal ook op de site worden geplaatst.

Waar en wanneer?

De trainingen vinden plaats op een veld bij DSVP, en zijn voorlopig geregeld voor de periode tot 20 mei. Daarna bezien we de situatie weer opnieuw. Hopelijk versoepelt het kabinet de regels verder tegen die tijd, waardoor ook de twirlsters van boven de 18 weer aan de trainingen kunnen gaan deelnemen. En we hopelijk weer de zaal bij DSVP in mogen. Of dat gaat gebeuren? We wachten het af! Voorlopig zijn we erg blij dat we weer onze mooie sport kunnen gaan aanbieden aan de jeugdleden. 

Nieuwe kinderen zijn welkom!

Om sporten weer voor alle jongeren mogelijk te maken, is het gedurende de Corona-crisis mogelijk voor niet-leden om gratis mee te trainen. Het kabinet wil dat de gemeenten en sportclubs dat ondersteunen. En Surprise geeft daar graag gehoor aan! Lijkt het je leuk met ons mee te trainen, kom dan gerust naar de training. We hebben tussen 17:30 en 18:30 een uurtje speciaal voor nieuwe kinderen mogelijk gemaakt, onder begeleiding van Chantal. We vangen je vanaf 17:20 op bij het hek van DSVP. Let op, check vóór je komt altijd even op de website of de training doorgaat. Bij verwacht slecht weer zal de training nl. niet door kunnen gaan.

De overkoepelende sportorganisaties hebben een protocol opgesteld voor sporten in Corona-tijd, genaamd "Protocol Verantwoord Sporten". Dit protocol geldt voor sporten bij Surprise en voor sporten op het terrein van DSVP. Het is binnen de club gedeeld met alle vrijwilligers en uiteraard ook met de sporters en de ouders of verzorgers van de sporters. De belangrijkste regels voor sporters en hun ouders of verzorgers zijn door DSVP kort samengevat in dit pamflet:

Geef als eerste een reactie
In onze privacyverklaring kun je lezen hoe we je persoonsgegevens verwerken.

Je kunt deze HTML tags gebruiken: <a><br><strong><b><em><i><blockquote><code><ul><ol><li><del>
Bijvoorbeeld: <b>deze tekst is vet!</b> om de tekst vet te maken: <b>deze tekst is vet!</b>
CAPTCHA Image
Niet duidelijk? Genereer een ander plaatje

Neem de in het plaatje afgebeelde tekens over in het tekstveldSabine Zondag, Pijnacker