Fijn dat het weer kan!

Gepubliceerd op zaterdag 2 mei 2020

Fijn dat het weer kan. Dat was de meest gehoorde reactie van leden én ouders nadat Twirlteam Surprise gisteravond haar eerste training na de versoepeling van de corona-maatregelen had gehouden. Het weer speelde gelukkig mee. Want binnen trainen, zoals we normaal gesproken altijd doen, dát zit er nog niet in.

De eerste training op het kunstgras van DSVP

Even leek het of deze eerste training niet door kon gaan. Tot een uur of twee in de middag kwam de regen met bakken naar beneden. Maar daarna klaarde het op, en besloot Lindsey, hoofdtrainster bij Surprise, om de training door te laten gaan. "Het is eigenlijk best lekker om buiten te trainen", zegt Lindsey. "We hebben dit wel eens eerder gedaan, toen iemand per ongeluk de zaal op slot had gedaan en we er niet in konden. Zolang het weer meespeelt, is het geen probleem". De kinderen genieten er zichtbaar van. Blij elkaar weer te zien na zoveel weken, en blij hun favoriete sport weer opnieuw op te kunnen pakken. Thuis werd er wel geoefend, maar het is toch minder leuk, zo helemaal alleen.

Drie kinderen hadden van de mogelijkheid gebruik gemaakt om mee te trainen en de sport uit te proberen. Onder leiding van Chantal probeerden ze de baton over hun hand te laten zwieren. "Het valt niet mee om de techniek goed uit te leggen als je de kinderen niet zelf mag helpen", vertelt Chantal mij. "Je moet immers de afstand van anderhalve meter aanhouden. Alles komt aan op mondelinge uitleg en de technieken laten zien". Maar dat lukte wel: de kinderen vonden het heel leuk om een uurtje met ons mee te oefenen.

Voorlopig trainen we op deze manier en onder strenge anti-corona regels tot 20 mei. Dat betekent dat de training helaas alleen toegankelijk is voor kinderen en jeugd tot en met 18 jaar. Niet-leden tot en met 18 jaar zijn van harte uitgenodigd om met ons mee te trainen en kennis te maken met deze leuke sport. Dat kan iedere vrijdag tussen 18:00 en 19:00. Hopelijk wordt er ná 20 mei weer meer mogelijk. We houden jullie op de hoogte. En inderdaad: Fijn dat dit weer kan!

Chantal brengt de basis beginselen van het twirlen bij aan drie geinteresseerde meisjes
Geef als eerste een reactie
In onze privacyverklaring kun je lezen hoe we je persoonsgegevens verwerken.

Je kunt deze HTML tags gebruiken: <a><br><strong><b><em><i><blockquote><code><ul><ol><li><del>
Bijvoorbeeld: <b>deze tekst is vet!</b> om de tekst vet te maken: <b>deze tekst is vet!</b>
CAPTCHA Image
Niet duidelijk? Genereer een ander plaatje

Neem de in het plaatje afgebeelde tekens over in het tekstveldSabine Zondag, Pijnacker