- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Sinterklaasviering op de training bij Surprise

Gepubliceerd op dinsdag 8 december 2020

Sinterklaas slaat toch ook in corona-tijden onze vereniging niet over. Al kwam hij dan niet persoonlijk (want hij zit natuurlijk in de risicogroep) toch zorgde hij ervoor dat zijn Pieten afgelopen vrijdag kadootjes op de training afleverden. Hieronder het verslag van Fleur, junior lid van Surprise, over die leuke training!

We gingen eerst gewoon trainen zoals altijd, maar daarna pakte Lindsey een zak uit het hok en zei tegen de anderen “kom erbij allemaal!".
Ik mocht de envelop open maken en de brief voorlezen en er zaten ook Bingo kaarten in.
Op de bingo kaarten stonden allemaal Twirl opdrachten, als je dan iets van je Bingo kaart had gedaan of gevangen moest je je hand opsteken en kwam Lindsey of Kyenne een chocolade munt brengen of een pepernoot als beloning. De beloning moest je op het vakje van de opdracht plaatsen.
Als je alle negen opdrachten gedaan had, had je een volle kaart en mocht je bij Lindsey of Kyenne een pakje halen.
Nadat iedereen klaar was gingen we de pakjes open maken. In het pakje zat een lekker zakje pepernoten en een sneeuwpop lampje met regenboog licht.
Toen we het allemaal hadden uitgepakt ging Judith zakjes chips uitdelen omdat ze van Twirlen af is gegaan.
En toen dat klaar was gingen we tricks oefenen met het Bruno mars team.

Fleur

Geef als eerste een reactie

Grote Clubactie 2020

Gepubliceerd op donderdag 3 december 2020

Dit jaar hebben de meiden van Surprise, ondanks de corona-crisis, met zijn allen 245 loten verkocht! Alle lotenverkoopsters, en natuurlijk de mensen die de loten hebben gekocht van hen: heel hartelijk dank! Dit is een goede steun voor onze vereniging.

De lotenverkoopsters van Surprise!

Op de voorgrond staan Amy, Myrthe en Rosalie, die ieder meer dan 20 loten hebben verkocht! Zij kregen daarvoor een oorkonde en een kadootje van de Grote Clubactie. Goed gedaan, meiden!

Geef als eerste een reactie

Trainingen voorzichtig weer hervat

Gepubliceerd op woensdag 18 november 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 17 november hervat Twirlteam Surprise de trainingen weer. De eerstvolgende training is de teamtraining van vrijdag 20 november.

Om dit mogelijk te maken moeten we ons wel aanpassen en aan de regels houden.

Dit zijn de voorwaarden waaronder we de trainingen weer kunnen hervatten:
• Kom niet onnodig vroeg naar de sporthal en ga bij vertrek thuis nog even naar het toilet;
• Reinig bij binnenkomst in de sporthal je handen (desinfectiemiddel is aanwezig);
• De spullen (kleding, eten enz) mogen op aangewezen plekken worden neergelegd, zie het schema via deze link: Indeling trainruimte najaar 2020
• Na ieder toilet bezoek je handen wassen;
• Na ieder bezoek aan het toilet wordt deze door een vrijwilliger schoongemaakt;
• Na ieder trainingsonderdeel je baton reinigen (schoonmaakmateriaal wordt door ons verzorgd);
• Verlaat na de training zo snel mogelijk de sporthal en het DSVP-terrein;
• Moet je toch in de sporthal blijven (bijv. omdat je op iemand moet wachten), blijf dan in het aangewezen vak in de hal (zie het eerder genoemde schema);
• Houdt de anderhalve meter regel ten alle tijde aan;
• Na de training worden de leden door een vrijwilliger begeleid naar het hek van de DSVP en/of naar hun wachtende ouders;
• Kom niet naar de training met zelfs de geringste verkoudheids- of benauwdheidsklachten!

Geef als eerste een reactie

Surprise annuleert alle trainingen tot 19 november

Gepubliceerd op woensdag 4 november 2020

Gisteravond heeft het kabinet een tijdelijke verzwaring van de anti-corona maatregelen aangekondigd. Deze tijdelijke verzwaring duurt twee weken. Het kabinet wil hiermee het aantal reisbewegingen en ontmoetingen tussen mensen zoveel mogelijk beperken om daarmee het virus sneller terug te dringen. Daarom heeft dit tijdelijke extra pakket aan maatregelen ook gevolgen voor de twirl-lessen van Surprise.

Na overleg met zowel de trainsters als de GGD heeft het bestuur van Surprise besloten om, vanaf 4 en tot en met 18 november, geen twirl-lessen te organiseren. We moesten dit besluiten omdat groepstrainingen binnen verboden zijn, ook voor jeugd en jongeren tot 18 jaar.

Dat betekent, geen trainingen tot en met 18 november, niet voor solisten en niet voor teams. De eerstvolgende training is op vrijdag 20 november. 

We betreuren dat we dit besluit moesten nemen. Maar zoals gezegd, we kunnen op dit moment niet anders. We spreken de hoop uit dat de verzwaarde maatregelen effect gaan hebben en dat we inderdaad op 20 november weer verder kunnen gaan met alle lessen.

In de tussentijd bereiden we ons voor op de tijd na 20 november. We beraden ons op een solistisch trainingsrooster zodat, zelfs bij eventuele voortzetting van de verzwaarde maatregelen ná 20 november, we vanaf die datum in ieder geval één op één lessen kunnen aanbieden aan de leden die daar prijs op stellen.

We wensen iedereen veel gezondheid toe!

Het bestuur van Twirlteam Surprise

Geef als eerste een reactie

Jaarlijks twirl-uitje weer groot feest!

Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2020

Op 19 september zijn de meiden van Twirlteam Surprise met elkaar weg geweest tijdens het jaarlijkse Twirl-uitje. Met spelletjes, een dans-workshop, en knutselen, was het weer zeer geslaagde dag uit met elkaar. Een verslag van één van de moeders die mee gingen....

De dag begon rond 12:30 uur op het Stanislascollege, krakeelpolderweg in Delft. Toen alle meiden gearriveerd waren hebben we de groep in tweeën gesplitst. De meiden van 12 jaar en jonger zijn met Lieke naar de aula gegaan en daar hebben ze een workshop moderne dans gekregen. Eerst beginnen met opwarm oefeningen, gevolgd door een aantal moves en uiteindelijk hebben ze een stukje choreografie aangeleerd gekregen. Na ruim een uur intensief bezig te zijn geweest met dans, mochten deze meiden even pauze houden.

De meiden van 13 jaar en ouder hebben zich in deze tijd kostelijk vermaakt met allerlei spellen buiten. Het moordspel van de Lama's, bal gooien en levend memory.

Rond 14:00 was het tijd om te ruilen. De oudere meiden gingen aan de slag met de dansworkshop. In het begin nog een beetje onwennig en giechelen, maar Lieke had mooie uitdagingen voor ze in petto. Een grond oefening van zeester naar opgerold balletje, open en dicht, naar je buik draaien, weer terug naar je rug, over je schouder een rol naar achteren. De buikspieren waren wakker geschut. Ook deze meiden kregen een een stuk choreografie aangeleerd. Een aantal minuten een mooie dans met elkaar en de trainsters deden net zo goed mee.

Toen de jongere meiden bijgetrokken waren, hebben zij buiten spelletjes gedaan. Levend memorie, bal gooien en nog wat gezelschapspellen.
Na ruim een uur was het tijd om te laten zien aan elkaar wat ze geleerd hadden tijdens de workshop. Wat hebben alle meiden hun best gedaan tijdens de workshop en de "opvoering" en daardoor veel geleerd!

Na een beweeglijke 1ste deel van de dag, was het tijd om te knutselen. De meiden hebben voor de najaar actie potjes en kerstballen gepimpt tot een kerst waxinelichtje en een bijpassende kerstbal. De glitter zat soms letterlijk in het gezicht. Ze zijn allemaal heel aandachtig en serieus bezig geweest en er zijn mooie creaties uit voortgekomen mede dankzij de leuke stickers die Petra had gemaakt. Een feestje om straks op je kersttafel te hebben staan.Etenstijd! Een aantal vaders, zussen en moeders hadden heerlijke pannenkoeken gebakken. Deze smaakte zo goed, dat ze zo goed als allemaal op zijn gegaan. Bedankt voor het bakken, namens de meiden!

Nu de meiden weer energie hadden opgedaan, was het tijd voor de 6 kamp. In groepjes gingen ze tegen elkaar verschillende spellen doen. Een vliegend tapijt, met z'n drieën op een paar latten, zaklopen waarbij de zakken aan elkaar zaten, een grote ringband naar de overkant lopen en tot slot met z'n 3en in een broek waarvan de broekspijpen aan elkaar genaaid zaten. Teamwork en overleg met elkaar was hiervoor nodig. Maar wat is er ook weer hard gelachen met en om elkaar.Om het feest compleet te maken was er ook nog een lekker toetje die Chelsea en Debby hebben gemaakt. Chocolade brokken met M&M's, koekjes en spekjes en een heerlijke cakejes met een toef crème erop.

De meiden waren niet te stoppen, dus daarom nog met z'n allen levend memorie gespeeld. Per tweetal een te gekke move verzinnen. En dat heeft iedereen geweten! Rond 8 uur was het tijd om elkaar gedag te zeggen. Ik weet zeker dat de moeders in ieder geval erg genoten hebben van hoe de meiden met elkaar heel veel lol hebben gehad.

Meiden en moeders, bedankt voor deze geslaagde dag!

Geef als eerste een reactieSabine Zondag, Pijnacker